TUROMRÅDER

Dønnestad

Turområdet med utgangspunkt fra idrettsanlegget på Dønnestad er perfekt for folk i alle aldre. De drøye 20 km med merkede turløyper består av lettgåtte, store stier som også kan sykles. De mange alternativene mot Havsyn er slik. Men det er også mange idylliske småstier som snirkler seg gjennom eikeskogen, slik som løypa videre fra Havsyn mot Studedalen. Vi anbefaler også en umerket rute langs Krogevannet. Her er det virkelig idyllisk å gå. Vi tror du greit finner veien og for sikkerhets skyld har vi plassert ut karttavle i hver ende.

Ellers er det flere fornminner i området. Du kan følge merking til topps av Rossheia. Her ligger flere gravrøyser. Du kan besøke en flott heller som beviselig er brukt som boplass langt tilbake. Og til sist kan du også gå innom Olas Øygard hvor du ennå kan rydningsrøyser etter gardsdrifta som opphørte for svært lenge siden.

Sandnesheia

Sandnesheia er området nord for Ryen og nord for Tveit kirke og Solsletta. Her er det merket ca 18 kilometer med turstier. Mulighetene er mange, men vi anbefaler spesielt å gå innom de idylliske småvannene Heietjønn og Guritjønn. Ved Heietjønn er det lagt ut turbok. Det er ellers merket til flere fine utsiktspunkter og ikke langt nord for Solsletta kan du finne ei steinhule som mestertyven Ole Høyland brukte på 1800-tallet. Ta gjerne en tur rundt Tveidevann hvis du har et par timer til rådighet. Her er mye flott natur.

Anbefalte startpunkter er: klubbhuset på Solsletta og p-plassen til Tveit Frikirke.

Drangsholt

Vi arbeider for tiden med 2 mil med helt nye turløyper på Drangsholt. Pr. 30. april 2014 er nesten hele løypenettet ferdig merket. I løpet av våren skal alt være på plass. Utgangspunkt for løypene er Arvehuset på Dønnestadveien og Kilåsen (parkering ved bommen mot Drangsholtvann). Herfra kan du gå rundløyper til Buheia og Kildalsheia. Disse toppene har en fantastisk utsikt, og i tillegg bør du ta turen innom Nordretjønn, en idyllisk og fredelig plett.

Du kan ta turen over fylkesgrensa ved å følge den gamle ferdselsveien Gamle Høvågvei. Vi har merket hele stykket til Urdalen i Vallesverd. Stikk innom de gamle boplassene Ulsholmen og Plassen, hvor grunnmurene etter bosetningen fortsatt er godt synlige.

Reklame

2 responses to “TUROMRÅDER

  1. Har hatt en fin tur til Guritjønn i dag, på flott turvei! 🙂 Takk for flotte løyper!

  2. Tilbaketråkk: IKEA fra sin beste side | !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s